autor: kicek » 02 września 2007, 14:21 - ndz
to zalezy od tego co kto lubi, ale moze Neo lubi cos takiego. Cos sobie przypomnialem, oni taksamo jak do sake dodaja roznych smakow i zapachaow, wiec mozna trafic i na ciemny i na bialy ocet o roznym skladzie. trudno mi powiedziec ktory jest naprawde dobry, trzeba pewnie przejsc metoda prob i bledow.
Moim osobistym zdaniem to potrawy z naszym winnym beda nam lepiej smakowac. troszke inne mamy kubki smakowe.
Z tym octem to tak jak z ryzem, juz kiedys ktos mnie pytal o to co czy mozna uzyc dlugoziarnistego do sushi i co zrobic zeby nikt sie na nim nie poznal.
Metoda prosta pare razy przejechac walkiem i gotowac 10-15 min. dluzej, no i musi tobyc chyba faktycznie koneser z milimetrem w reku zeby sie polapal jaki to ryz. Oczywiscie jesli ma sie mozliwosci szczegolnie finansowe to wogole mozna przejsc na japonskie orginaly, ale jesli nie to mozemy smialo uzywac srodkow zastepczych ogolnie dostepnych
kicek