Polska resteuracja w Japonii

Wszystko co związane z "obecnymi czasami"...

Polska resteuracja w Japonii

Postautor: TSURUGIZAN » 13 stycznia 2006, 08:29 - pt

Od 3 grudnia 2005 pelna para ruszyla pierwsza polska restauracja "Polonez" w Nagoi.Prowadzona jest przez pana Jaroslawa Dabrowskiego,ktory prowadzil restauracje o tej samej nazwie w Pawilonie Polskim podczas EXPO 2005 Aichi i pana Piotra Kinickiego.Szef kuchni pan Piotr Biesiadecki serwuje polskie przysmaki takie jak Bigos,Pierogi,Golabki czy Sledz w ojeju,Tatar lub bardziej wyrafinowane potrawy jak Kaczka pieczona albo Tournedos a'la Madame Walewska,desery tez typowo polskie jak Szarlotka lub Makowiec.
Restauracja stala sie mala polonia w Nagoi i sciaga nielicznych tu mieszkajacych polakow.Sa plany otwarcia jeszcze jednej restauracji ale juz w Tokyo.

Ps.Mam codziennie kontakt z restauracja poniewaz pracuje tam jako kelnerka i jestem bardzo zadowolona z pracy :-D
Mam silna wole, robi ze mna co chce :)
Awatar użytkownika
TSURUGIZAN
 
Posty: 79
Rejestracja: 04 czerwca 2005, 11:05 - sob
Lokalizacja: NAGOYA


Postautor: Whisper » 14 stycznia 2006, 01:41 - sob

Ale fajnie ^^ Załatw mi tam prace! :D
Kireina aoi umi o aruite...
Awatar użytkownika
Whisper
 
Posty: 76
Rejestracja: 06 marca 2005, 23:52 - ndz
Lokalizacja: KIELCE / JAPAN

Postautor: G_U_M_A » 14 stycznia 2006, 02:24 - sob

TSURUGIZAN a czy serwujecie tam polska wodke?? :D
mysle ze napewno miala by wziecie :wink:
a tak na serio, surwoce na te polskie potrawy to sa kupowane w Japonii? no bo sadze ze ciezko chyba by bylo sprowadzac z Polski
To live is to suffer, but to survive is to find meaning in this suffer
Awatar użytkownika
G_U_M_A
 
Posty: 145
Rejestracja: 17 września 2005, 18:40 - sob
Lokalizacja: Nowy Sącz

Postautor: TSURUGIZAN » 14 stycznia 2006, 02:48 - sob

G_U_M_A polska wodka jest w pieciu rodzajach;Zubrowka,Wisniowka,Miodowa,Absolwent i wodka robiona przez szefa kuchni na polskim spirytusie.Wszystkie te alkochole sa w japoni ale malo znane a jezeli chodzi o surowce to np mamy z polski grzybki i polskie przyprawy .

Whisper jezeli masz 10-cio letni staz kucharski to byla by szansa bo na kelnerki niestety wizy pracy niemozna dostac :-(
Mam silna wole, robi ze mna co chce :)
Awatar użytkownika
TSURUGIZAN
 
Posty: 79
Rejestracja: 04 czerwca 2005, 11:05 - sob
Lokalizacja: NAGOYA

Postautor: Whisper » 15 stycznia 2006, 02:57 - ndz

Świetnie! Spodziewaj się mnie za 10 lat! :D
Kireina aoi umi o aruite...
Awatar użytkownika
Whisper
 
Posty: 76
Rejestracja: 06 marca 2005, 23:52 - ndz
Lokalizacja: KIELCE / JAPAN


Wróć do Japonia obecnie

cron