autor: Sillhre » 09 stycznia 2006, 20:42 - pn
DOBRA TA RYBKA SURIMI JEST... co prawda nie jadłam nigdy kraba czy jego paluszków ~^^~, ale taka podróbka też jest ok.
Ja surimi przyrządzam w banalny sposob. Kapustę pekinską szatkujesz, dodajesz pokrojone surimi. Łączysz. Robisz sos sałatkowy - trochę majonezu (nie muszę dodawać, że ma to być smaczniusi majonez a nie jakis obleśny
) , trochę ketchupu (ta sama wskazówka co przy majonezie). Przyprawy, sól, ja lubię świeży czosnek i dodaję go do sałatki. Zdrowy i jaki ma urzekający zapaszek...
http://kuchnia.verusinter.net/przepis.php?NUMER=6955
http://www.delmontepeople.com/zapytaj_agnieszke.aspx w wyszukiwarkę wpisać surimi...
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis10788.html
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis4423.html
http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2652/54/
SMACZNEGO!
"Nie sztuka szanować swego mistrza, kiedy jest on miły i łagodny, ale wtedy, kiedy jest twardy i bezlitosny."
"Stado dzikich kaczek podrywa się nie dlatego, że jedna zakwakała, lecz dlatego, że się poderwała."