Zapraszamy na kursy sushi które Masala Smaki Świata prowadzi w studio Składa Bananów - do tej pory zorganizowaliśmy ponad 100 kursów sushi i nie zamierzamy na tym poprzestać.
Więcej informacji na stronie:
http://www.masala.com.pl/k596,sushi-kursy-sushi.html.
*******************************************************************
A to jest bardzo, bardzo, wiekowy post.
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Szkolenie odbędzie się w Restauracji Kuchnie Świata w Centrum Handlowym "Arkadia" w dniu 6 listopada od godziny 18.30.
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )
Agenda
Miejsce: CH Arkadia - Restauracja Kuchnie Świata.
Termin: 06 listopada 2007 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena: 150 zł. Jeśli zgłosicie się przed 23 października, zapłacicie tylko 130 zł!!!!
Informacje i zapisy na stronach:
http://www.masala.com.pl/k596,sushi-kursy-sushi.html
http://www.instytut-sztuki-kulinarnej.pl